Προβολές σελίδων τον προηγούμενο μήνα

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Glyfadaland.....



  Διαπιστώνοντας πως το πρώτο μέρος που έχω δημοσιεύσει εδώ και πολύ καιρό είναι ελλιπές και αφού μου έφερε το Facebook τον ορυμαγδό δημοσιεύσεων του 2014 αποφάσισα να εμπλουτίσω το Glyfadas land ανάγνωσμα με ακόμα πιο νέες (6 χρόνια πριν) δημοσιεύσεις.

 7 Αυγούστου 2014

Ήρθα στην παραλία με νιτσεράδα και ομπρέλα βροχής και κανένας δεν με κοίταξε περίεργα , θεωρήθηκε απόλυτα λογική κίνηση.

7 Αυγούστου 2014

Το χειρότερο  με αυτόν τον τρελόκαιρο είναι ότι σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως σε λίγες ημέρες θα πάρεις το δώρο των Χριστουγέννων.

7 Αυγούστου 2014

Η διαφορά της θερμοκρασίας όταν βγαίνεις από την θάλασσα στην παραλία περιγράφεται επακριβώς από τον λογοτεχνικό τίτλο « το καλοκαίρι που χάθηκε μέσα στον χειμώνα», από τις εκδόσεις «ο κακός μας ο καιρός».

7 Αυγούστου 2014

Αυτή την στιγμή στην παραλία βρισκόμαστε γύρω στα 30 άτομα (βορειοΕυρωπαίοι κυρίως), πολλά περιστέρια και έτσι όπως είναι ο ουρανός ο dj γλυκοκοιτάζει την πιθανότητα να μας παίξει το “last Christmas I gave you my heart”…από κάποια αντίστοιχη ημέρα πρέπει να εμπνεύστηκε ο Βούλγαρης τις «ήσυχες μέρες του Αυγούστου» πάντως.

7 Αυγούστου 2014

Αχ επιτέλους…απόκτησα βαθύ φυσικό μαύρισμα….συννέφιασε !!!!

7 Αυγούστου 2014

Παιδιά μισό λεπτό, γιατί η Lara Croft στην μπροστινή ξαπλώστρα αποφάσισε να αλλάξει το μαγιό της…. Αν δεν με ξανακούσετε ξέρετε ποια είναι υπεύθυνη για το εγκεφαλικό επεισόδιο….συμπτωματικά πάντως ο DJ όσο αλλάζει το μαγιό της η Lara μας έβαλε να ακούσουμε το “How Bizarre” …καταλαβαίνετε το λογοπαίγνιο φαντάζομαι….

7 Αυγούστου 2014

Αν ο καιρός είχε Facebook status σήμερα θα έπρεπε να έλεγε “its complicated”…

7 Αυγούστου 2014

Στην παραλία εμφανίστηκε κοπέλα από την Ταϊλάνδη που προσφέρει μασάζ… λίγο ο καιρός  λίγο η πολυεθνική σύνθεση των λουόμενων, παραλίγο  να πιστέψω ότι είμαι ξανά στο Πουκέ… τόσο κοντά στην ευτυχία….

7 Αυγούστου 2014    

«Ο ουρανός είναι τόσο  μαύρος που αν σκάσει πίσω από το βουνό και το τέρας της αποκάλυψης δεν θα αιφνιδιαστώ… πάω σπίτι πλέον θα σας περιγράψω τη νεροποντή αν την συναντήσω…


2013

Αυτό το καλοκαίρι στην αρχή δεν ξεκίνησε με καλές προοπτικές και η πορεία του φαινόταν  να έχει διαμορφωθεί πριν καν φτάσει στη μέση….

Όμως….. αυτό που δεν είχα υπολογίσει ήταν το overload του (και καλά) εγκέφαλού μου που με έστειλε με συνοπτικές διαδικασίες στην παραλία για το πιο μεγάλο και όμορφο καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων…. Ένα καλοκαίρι που χαρακτηρίστηκε από απόλυτη τεμπελιά και ολική επικοινωνία. Και το τελευταίο ήταν και το πιο συναρπαστικό κομμάτι όλης της εμπειρίας.

Στην εμπειρία αυτή συνετέλεσαν τόσο οι φυσικές ομορφιές του τόπου μας (ξανθές, μελαχρινές, καστανές, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω…) όσο και οι τιμημένες συντρόφισσες της Ρωσικής επικράτειας (κυρίως) , συνεπικουρούμενες από άλλες Ευρωπαϊκές καλλονές(Γαλλίδες, Ιταλίδες κ.α) που φέτος είχαν κατακλύσει την παραλία.

Επιπροσθέτως ο εμπλουτισμός το ουρανίου (σώματος) της Νέας Ελληνίδας μανούλας που την αναβάθμισε αυτόματα από απλή μάνα σε (Milo) Manara βοήθησε πολύ την όλη διαδικασία. Και για όσους δεν καταλαβαίνουν την περιγραφόμενη αναβάθμιση συνιστώ ταχέως μια αναζήτηση στο Google των comics Milo Manara για ενημέρωση.

Βασανιζόμενος σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες που περιγράφω,  βρισκόμουν καθημερινά να ατενίζω:

·         τα ακαταμάχητα υψίπεδα της θωρακικής περιοχής (top για τους αμύητους)  των κοριτσιών  που ξεδιπλώνονταν ολούθε σε κάθε επέλαση τους

και να καταβάλλω μια:

·         διαρκή και επίμονη προσπάθεια να ανακαλύψω που εξαφανίζονται εκείνα τα απειροελάχιστα κομμάτια υφάσματος που ασφυκτιούσαν σφηνωμένα ανάμεσα σε ημισφαίρια της μείζονος ή ελάσσονος περιφέρειας των κοριτσιών που περνούσαν μπροστά μου (όπως κοιτάς από πίσω για όσους δεν το κατάλαβαν)….

Και έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα πως ως λαός έχουμε βελτιωθεί…  μιλάμε για φιλοσοφικό στοχασμό όχι αστεία.

Συνδυάζοντας τέλος την οξεία παρατήρηση και την ακατάσχετη τάση μου να σχολιάζω με την δυνατότητα διαρκούς επαφής με τους φίλους, μου δόθηκε η ευκαιρία να αναβαθμίσω το επίπεδο σχολιασμού μου από local (μιλάω μόνος μου ο τρελάρας)   σε universal (ρε είμαστε ολόκληρο κοπάδι δεν είμαι μόνος).

Στο πλαίσιο αυτό και για όσους ζητήσανε (ναι υπήρξανε και τέτοιες περιπτώσεις) να δημοσιεύσω τα «απομνημονεύματα ενός καμένου βούρλου»  θα κάνω μια μικρή ανασκόπηση που θα την ονομάσω….


Έτσι  πέρασ(ε)α φέτος το καλοκαίρι

First day on the beach: 7/8… “the eagle has landed”      

7 Αυγούστου από κινητό

Γυναικεία κορμιά στην παραλία... ο αιώνιος παράδεισος των αισθήσεων και των παραισθήσεων...

Αυγούστου από κινητό
Περνάει η άλλη από μπροστά μου για να μπει στη θάλασσα και είμαι έτοιμος να της πω "συγγνώμη κοπελιά έχει σφηνωθεί ένα κομμάτι ύφασμα ανάμεσα στους γλουτιαίους σου.... μισό λεπτό να στο αφαιρέσω"
Αυγούστου από κινητό
That awkward moment. .. Έχει έρθει στη παραλία ζευγαρι με ένα φίλο τους. Η κοπέλα φορά δύο τσιροτα για πάνω μέρος του μαγιό και ένα κορδόνι από κάτω. Ο κακομοίρης ο φίλος τους κάνει αγώνα να κρατήσει το βλέμμα του στο ύψος του προσώπου της κοπέλας. ..

Day 2:  8/8… “the big chill”
8 Αυγούστου από κινητό
True story : δυο χυμώδεις ξανθιές έρχονται στην παραλία. Μετά από ώρα αρχίζουν να αλειφουν η μία την αλλη με ιδιαίτερη σπουδή σε επίμαχα σημεία στην ... πισω πλευρά του φεγγαριού. ... στις ταινιες ρεαλιστικού κινηματογράφου αυτη η σκηνή 11 στις 10 φορές έχει πολύ συγκεκριμένη κατάληξη. .. Τώρα απλά συνέχισαν την ηλιοθεραπεία. .. Μετά σου λένε η τεχνη αντιγράφει τη ζωη.. ουδεν ψευδέστερον...
8 Αυγούστου από κινητό
Η εκτίμηση μου στα κορίτσια που φοράνε λευκά μαγιό αναβαθμίζεται κάθε φορά που βγαίνουν από τη θάλασσα. ...
8 Αυγούστου από κινητό
Η άλλη έχει χτυπήσει τατουάζ με το ονομά της πανω απο τον πισινό της...δεν θέλω να υποθέσω τους λόγους που την οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση….τύπου:” πως είπαμε τ ονοματάκι σου ?"

Day 3:  9/8… “Houston, we have a problem”
9 Αυγούστου από κινητό
Καλημέρα σας από την παραλία. Day 3: μετά την χθεσινη ελλειπέστατη φροντίδα με αντηλιακό που ειχε σαν αποτέλεσμα να κυκλοφορώ ως "Φωτόπουλο κοκκινιστό" ξεκινάμε με τα βασικά προς αποφυγή προβλημάτων. Σήμερα έχουμε και τις πρώτες αποδείξεις της κρίσης αφου εθεάθησαν κορίτσια που δεν είχαν λεφτά να αγοράσουν το πάνω μέρος του μαγιό. .. ευτυχώς! !!
9 Αυγούστου από κινητό
Με τόσο γυμνο στήθος στην παραλία η μόνη φράση που μου έρχεται στο μυαλό είναι:"got milk ?"
9 Αυγούστου από κινητό
Φυσάει τόσο πολύ που είχα ξεχάσει ενα περιοδικό στο μπαλκόνι μου και πριν λίγο έφτασε στα χέρια μου με την τελευταία ριπή του αέρα. ..airborne magazine η φάση.

Day 7:  13/8… “white thin line”
13 Αυγούστου από κινητό
Ο χαμαιλεων της Γλυφάδας. . Ξεκίνησα λευκος, μετά από δύο ημέρες είχα πάρει χρώμα βουργουνδι.... στη συνέχεια έπαιξα με τις πενήντα αποχρώσεις του γκρι προς μαύρο. .. ασπρισα ξανά !!!!!! Και από εχτές έχω καταλήξει στο κόκκινο της Ferrari. ...
13 Αυγούστου από κινητό
Παρατηρώντας ορισμένες μητέρες στην παραλία ένα έχω να πω...."ώρε (Milo) Manara μου "....
13 Αυγούστου από κινητό
To brazilian το σωστό. ... το πρόστυχο. ... το άσπρο. ... μολις πέρασε από μπροστά μου.....προβλέπω η θάλασσα να γεμίζει λούτσους.....

Day 10:  16/8… “Δεν γ….. που δεν γ……., δεν πας για ψάρεμα? ”
16 Αυγούστου από κινητό
Τύπος δίπλα μου ( με αρκουδοπουλόβερ με φυσικη τρίχα που τη μεγαλώνει από μικρό παιδί ) έχει έρθει με υποψήφιο γκομενάκι .... Εδώ και περίπου μία ώρα της αναλύει τις τεχνικές ψαρέματος και πως πιάνει σφυριδάκια και σαργούς. .. αναρωτιέμαι αν το πηγαίνει σιγα σιγα να της δείξει πως πιάνονται οι λουτσοι .....
16 Αυγούστου από κινητό
... αυτηκοος μάρτυρας : " είχα μία γκόμενα στο Λουτράκι που ήξερε που ειχε καλά λουκούμια και όποτε πηγαίνω εκει αγοράζω ...." .... πειτε μου τι να πρωτοθαυμάσω από αυτή την δήλωση. ... δεν μπορεί κάποιος τους βάζει δίπλα μου αυτούς τους τύπους. Αποκλείεται να τους βρίσκω τυχαία. ... Δεν διευκρίνισα ότι το σχόλιο ανήκει στον ψαρά που προανέφερα και ο οποίος μόλις αποχώρησε με την ζαργάνα του. ...

 “last days of summer ”

15 Σεπτεμβρίου από κινητό
Σήμερα στην παραλία βλέπουμε σε συνεχόμενη επανάληψη το έργο " ο τελευταίος πειρασμός "...

15 Σεπτεμβρίου από κινητό
η κατάσταση στην παραλία περιγράφεται ως εξής…..  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου